Vijesti 2017. godina

LITURGIJSKI MATERIJAL ZA TJEDAN SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA S CRKVOM I LJUDIMA U BIH

Uz Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini koji se obilježava od 13. do 19. ožujka, Hrvatski Caritas pripremio je knjižicu s liturgijskim materijalima.

Tu je za svaki dan prijedlog molitve vjernika, potom za euharistijsko klanjanje koje u središte stavlja odlomak iz Matejeva evanđelja (25,31-45). U trećem dijelu nalazi se tekst pobožnosti Križnoga puta.

U predgovoru ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina poziva „da se i ove korizme, jedanaestu godinu za redom kako se provodi ova akcija, zajednički potrudimo oko svjedočanstva zajedništva produbljujući spoznaju o tome što za nas osobno to znači. Neka nas u ovoj korizmi nadahnjuje misao o zajedništvu potrebitih jer svi smo mi potrebiti! Potrebni smo prije svega Očinske i Majčinske topline, sigurnosti i zagrljaja Crkve, koju osvježavamo i oživljavamo sakramentalnim životom, ali potrebni smo i razumijevanja, strpljenja i prihvaćanja različitosti zbog kojih je svatko od nas tako jedinstven”.

Knjižica je u elektroničkom obliku dostupna na mrežnim stranicama Hrvatskoga Caritasa, odnosno na izravnoj adresi OVDJE.

IKA
Zagreb, 14. ožujak 2017.

Povezani članci

Back to top button