Vijesti 2017. godina

BISKUP KOMARICA NA RADNOM SUSRETU U MINISTARSTVU VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA RH

U četvrtak, 30. ožujka 2017., biskup banjolučki dr. Franjo Komarica imao je u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH u Zagrebu radni susret s ministrom Davorom Ivanom Stierom. Bio je to nastavak razgovora od prije tri mjeseca – o aktualnoj dramatičnoj situaciji katolika Hrvata iz BiH, osobito s područja entiteta RS, na širem području Bosanske Posavine.

Biskup Komarica je ministru Stieru uručio najnoviju Izjavu Komisije Justitia et pax BK BiH o aktualnoj situaciji u BiH. Biskup je ministru uručio također ponovnu molbu za ažuriranje rješavanja urgentnih pitanja i problema prognanih i izbjeglih Hrvata iz RS-a. Izvijestio je ministra o sadržaju nedavnih razgovora koje je biskup vodio u Vatikanu i Berlinu, te o najavljenoj posjeti u svibnju visoke delegacije iz Vatikana i njemačkog parlamenta Banjolučkoj biskupiji.

Ministar Stier je zahvalio biskupu Komarici za njegov neumorni trud oko ispravljanja velike nepravde učinjene Hrvatima u BiH, osobito u entitetu RS, te o širenju istine o dramatičnom položaju hrvatske a time i katoličke populacije u BiH. Pojasnio je biskupu što on i Vlada RH poduzimaju na međunarodnom planu da se istina o sadašnjoj situaciji Hrvata iz BiH što više proširi, te da se pruži učinkovita pomoć pozitivnom rješavanju budućnosti hrvatskog naroda i drugih naroda na tom području.

TABB
Banja Luka – Zagreb, 1. travnja 2017.

Povezani članci

Back to top button