Vijesti 2017. godina

BISKUP KOMARICA BORAVIO U PASTORALNOM POHODU U ŽUPAMA LJUBIJA I RAVSKA

U srijedu, 14. lipnja 2017., biskup banjolučki Franjo Komarica boravio je u službenom pastoralnom pohodu župama Ljubija i Ravska u bihaćkom dekanatu, a koje graniče jedna s drugom. Za te župe pastoralno skrbi vlč. Ilija Piličić. Obe su župe prije „domovinskog rata“ imale po 2000 župljana, a sada imaju manje od 200!

Biskup je u pratnji župnika osim župnih crkava i župnih kuća, koje su obnovljene, pohodio cijeli niz grobalja i obnovljenih grobljanskih odnosno filijalnih crkava, te se susreo s grupama svojih župljana, koji su unatoč brojnim ratnim torturama ostali u svojim selima ili su se u njih ponovno uspjeli vratiti u poratnim godinama. Imao je ragovore i s članovima župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća. Oni su ga dodatno informirali o pastoralnim i socijalnim problemima s kojima se susreću župljani. biskup Komarica je ponovno slušao jadanja ali i riječi nadanja i predstavnika svojih opustošenih i od političara zaboravljenih župnih jedinica, koje se nalaze na području općina Prijedor i Oštra Luka. Obećao im je da se neće umoriti i dalje kucati na vrata humanih ljudi u zemlji i inozemstvu, kako bi se popravila vrlo teška situacija zapuštene infrastrukture i ekonomskog potencijala toga prelijepog kraja Bosne.

Koncelebrirano misno slavlje je predvodio u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ravskoj u kojoj je 1992. godine ubijen mladi – u narodu nezaboravni i vrlo omiljeni župnik vlč. Ivan Grgić.

TABB
Ljubija – Ravska, 15. 6. 2017.

Povezani članci

Back to top button