Vijesti 2017. godina

SVETI ANTO DONIO DUHOVNU OBNOVU I ZAJEDNIŠTVO VJERNIKA

U župi sv. Ante u Bihaću  proslavljen je ovih dana patron župe, sveti Anto Padovanski. Za godišnje slavlje svog sveca zaštitnika župa se pripravljala trodnevnicom. Prvi i drugi dan trodnevnice misna slavlja su predvodili župnik fra Bono Tomić i župni vikar fra Marijo Plavčić. Prije svetih misa trodnevnica te na sam dan proslave sv. Ante vjernici su imali prigodu za svetu ispovijed.

Misno slavlje uoči patrona župe kao i svete mise na samu svetkovinu predvodio je fra Damir Pavić, tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Nakon mise uočnice fra Damir je održao sat euharistijskog klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom. Na svečanoj sv. Misi na sam patron župe u 11 sati, fra Damir je u propovijedi govorio o važnosti vjere u našem kršćanskom životu i o tomu kako nam  sveti Anto treba biti primjer poniznosti i vjere.  Ovu misu  osim fra Bone, suslavili su vlč. Davor Klečina, župnik iz Drvara te don Slavo Grgić, ravnatelj Katoličkog školskog centra u Bihaću. Pozdravivši nazočne vjernike, fra Bono je zahvalio i svima koji su pomogli u slavlju zaštitnika župe. Euharistijsko zajedništvo nastavilo se druženjem vjernika poslije mise uz prigodnu okrjepu te pjesmu i  narodno kolo.

Župno slavlje u povodu sv. Ante završeno je večernjom  sv. Misom u 18 sati koju je  predvodio  župnik fra Bono, a kojoj su po običaju u većem broju prisustvovali najmlađi bihaćki župljani. Na okupljenu djecu i mlade župnik je zazvao Božji blagoslov po zagovoru svetog Ante te ih pozvao na pripremljeno druženje s roditeljima i drugim župljanima.

TABB
Bihać, 15. 6. 2017.

Povezani članci

Back to top button