Vijesti 2019. godina

DIJAMANTNI JUBILARAC U RODNOJ ŽUPI I BISKUPIJI

Svećenik banjolučke biskupije i dugogodišnji misionar u južnoameričkoj državi Peru, prelat Njegove Svetosti Drago Balvanović, svoj ovogodišnji dijamantni svećenički jubilej proslavio je u subotu, 31. kolovoza u svojoj rodnoj župi Bosanska Gradiška te u nedjelju, 1. rujna u banjolučkoj katedrali.

Uz domaće župljane te vjernike iz nekih drugih župa, prijatelje, veći broj redovnica i svećenika u svečanom misnom slavlju sudjelovali su i domaći biskup mons. Franjo Komarica te pomoćni đakovačko-osječki biskup mons. Ivan Ćurić.

Prigodnu propovijed održao je biskup Franjo, a pri kraju misnog slavlja o jubilarčevom plodnom svećeničkom životu i djelovanju u rodnoj biskupiji te u Južnoj Americi govorio je  mons. dr. Anto Orlovac. Pozdravnu riječ uz prigodne darove uputio je jubilarcu i biskup Ivan. Nazočnima se obratio i sam jubilarac prelat Drago.

Nakon mise svi su „misari“ sudjelovali na „gozbi ljubavi“ u župom dvorištu, koju je zajedno sa svojim župljanima organizirao župnik o . Tomislav Topić.

Prelat Balvanović je u katedrali zajedno s biskupom Franjom predslavio misu i uputio nazočnim vjernicima prigodnu propovijed. Na kraju mise svi su izmolili „molitvu za svećenika“ sa spomen-sličice jubilarca.

TABB
Bosanska Gradiška – Banja Luka, 2.9.2019.

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button