Vijesti 2023. godina

BISKUP KOMARICA SLAVIO MISU I PODIJELIO SAKRAMENTE INICIJACIJE U SREDIŠNJOJ BANJOLUČKOJ ŽUPI

U nedjelju, 11. lipnja 2023., u župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u središtu Banje Luke katekumenka Božana, diplomirana pravnica, primila je sakramente kršćanske inicijacije.

Sveto misno slavlje, na kojem je sudjelovao lijep broj vjernika, predvodio je biskup banjolučki mons. Franjo Komarica uz koncelebracijudomaćeg župnika vlč. Žarka Vladislava Ošapa.

Nakon pozdravnih riječi župnika Ošapa, svoj pozdrav biskupu Franji izrekla je katekumenka Božana i uručila mu buket ruža. Opisujući osjećaje toga svetoga dana, kazala je da svoje misli i srca diže „gore“, prema Nebu radujući se susretu s Gospodinom i primanju snage Duha Svetoga.

Započinjući Sveto misno slavlje, biskup Komarca je istaknuo da su ovakvi događaji posebna radost za cijelu župnu zajednicu i da svi trebaju molitvom podržati katekumenku i sve koji se u zrelim godinama oduševljavaju za Krista i Evanđelje.

Nakon naviještenog evanđeoskog odlomka, župnik Žarko je predstavio katekumenku Božanu i naglasio da se ona posebno nekoliko posljednjih mjeseci pripravljala na primanje svetih sakramenata i da je dostatno poučena te zamolio biskupa Franju da joj podijeli sakramente.

Biskup Komarica je u homiliji istaknuo važnost hrabrog svjedočenja vjere u današnjem vremenu kada se čini da duh razvodnjene vjere, koji je snažno prisutan u Europi, sve više zahvaća i vjernike na ovim prostorima. A svjedočenja nema bez poticaja Duha Svetoga kojemu se svakodnevno trebamo otvarati i s njim surađivati kako bi dobili hrabrost i snagu za svjedočenje i opstali u postojanosti svoje vjere, istaknuo je biskup Franjo.

Tijekom Svete mise složno je pjevala cijela okupljena vjernička zajednica uz glazbenu pratnju Misionarke ljubavi s. Marijane.

Nakon Svetog misnog slavlja u crkvi, druženje s novokrštenicom i njezinom kumom Aleksandrom Anom nastavljeno u župnoj blagovaonici.

KTA

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button