Vijesti 2021. godina

PRIRUČNIK ZA ORGANIZATORE VOLONTERSKOG ANGAŽMANA U CARITASU „UPRAVLJANJE VOLONTERIMA“

U sklopu projekta ABC EUAV (Osnaživanje kapaciteta unutar Caritasove mreže) izrađen je priručnik „Upravljanje volonterima“ za organizatore volonterskog angažmana u Caritasu. Priručnik je otisnut kako bi se educirali djelatnici u Caritasima u Bosni i Hercegovini u upravljanju volonterima i kako bi se rad s volonterima unaprijedio, ali i pripremio Caritas za prihvat i rad s volonterima na jedan struktuiraniji način.

U priručniku su obrađene osnovne informacije o volontarijatu, zakonskim principima, obvezama i pravima volontera, kao i obvezama i pravima organizacije. Priručnik je zajednički rad Caritasa u Bosni i Hercegovini koji će pomoći svim djelatnicima koji budu u situaciji raditi s volonterima s podsjetnikom za upravljanje i rad s njima. Priručnik je prilagođen lokanom kontekstu u Bosni i Hercegovini, s jasnim obrascima za prijam volontera, primjerima volonterskog ugovora i Zakonskih osnova na svim razinama u Bosni i Hercegovini.

caritas.ba
Sarajevo, 11. veljače 2021.