Vijesti 2021. godina

NA SJEDNICA VIJEĆA ZA MEDIJE BK BIH DOGOVOREN NAČIN OBILJEŽAVANJA DANA DRUŠTVENIH KOMUNIKACIJA U BIH

U prostorijama BK BiH u Sarajevu pod predsjedanjem nadbiskupa koadjutora vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata mons. Tome Vukšića, predsjednika Vijeća, održana je redovita sjednica Vijeća za sredstva društvenoga priopćivanja BK BiH.

U prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u petak 9. srpnja 2021., pod predsjedanjem nadbiskupa koadjutora vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata mons. Tome Vukšića, predsjednika Vijeća, održana je redovita sjednica Vijeća za sredstva društvenoga priopćivanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. U radu sjednice sudjelovali su članovi Vijeća: fra Gabrijel Mioč, ravnatelj mjesečnika Naša ognjišta iz Tomislavgrada, gospodin Brane Vrbić, dopisnik Hrvatskog radija iz Žepča, fra Janko Ćuro, urednik Svjetla riječi, p. Mato Anić, glavni rednik Radio Marije BiH i mons. Ivo Tomašević, glavni urednik Katoličke tiskovne agencije BK BiH.

U svom pozdravu nadbiskup Vukšić je čestitao fra Gabrijelu Mioču i svim djelatnicima mjesečnika Naša ognjišta pedesetu obljetnicu djelovanja.

Pošto su se osvrnuli na prošlogodišnje obilježavanje Dana medija, 27. rujna 2020., nadbiskup Vukšić je izrazio zahvalnost svim medijima i medijskim djelatnicima koji su tom prigodom dali svoj doprinos na razne načine: molitvom, izravnim prijenosom Misnog slavlja iz župe Potoci toga dana, čitanjem Poruke pape Franje za dan društvenih komunikacija ili drugim prigodnim sadržajima.

Vijećnici su dogovorili način priprave za obilježavanje 55. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija koji će se na teritoriju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine obilježiti u nedjelju, 26. rujna 2021. Ukratko su se osvrnuli na Poruku pape za 55. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija pod naslovom: „Dođi i vidi“ (Iv 1,46). Komunicirati susrećući osobe tamo gdje jesu i kakve jesu. Dogovoreno je da nadbiskup Vukšić u nedjelju, 26. rujna 2021. predvodi Misno slavlje u jednoj od župa Vrhbosanske nadbiskupije u Bosanskoj Posavini koja će biti naknadno određena.

Nadbiskup Vukšić je upoznao članove Vijeća da je Stručno tijelo za prijenose liturgijskih slavlja BK BiH izradilo i objavilo Kalendar liturgijskih događanja u 2021. godini s ciljem da se pomogne ponajprije medijskim djelatnicima u praćenju crkvenih slavlja.

KTA
Sarajevo, 9. lipnja 2021.

Povezani članci

Back to top button