Vijesti 2023. godina

ADVENT NA PETRIĆEVCU 2023

Dana 9. prosinca 2023. godine održana je druga po redu manifestacija Advent na Petrićevcu. Središte događanja bilo je najprije misno slavlje u samostankoj i župnoj crkvi sv. Ante na Petrićevcu koje je predslavio fra Domagoj Šimić uz koncelebraciju don Ilije Kelića. Nakon udijeljenog misnog blagoslova okupljeni su se uputili u samostansko dvorište, koje je za tu prigodu kao i za proslavu našeg najradosnijeg blagdana uresio fra Dominko Batinić, župnik u župi Trn, uz pomoć naših mladih.

Posjetitelji manifestacije imali su priliku okrijepiti se uz kobasice, kuhano vino, toplu čokoladu, čaj, kavu ali i našu neizostavnu tradicionalnu samostansku rakiju. Za vrijeme trajanja manifestacije svojim maestralnim nastupom očarale su nas Dorotea Bekić svojim vještinama na klaviru i Martina Andrić svojim milozvučnim raskošnim glasom.

Za one najmlađe posjetitelje najvažniji trenutak bio je svakako dolazak sv. Nikole i podjela paketića. Kako bi se i oni stariji mogli zabaviti organizirana je bila i tombola u kojoj su učesnici mogli osvojiti vrijedne nagrade.

Na poslijetku hvala svima onima koji na bilo koji način doprinijeli organizaciji ovogodišnje manifestacije Advent na Petrićevcu i svima onima koji su se odazvali pozivu biti nam dragi gost na ovoj manifestaciji jedinstvenoj u gradu Banjoj Luci.

U nadi kako će te nas i iduće godine posjetiti u još većem broju, želimo Vam obilje Božjeg blagoslova!

Izvor: Samostan Petrićevac

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button