IzdvajamoVijesti 2022. godina

BISKUP FRANJO POHODIO ŽUPE JAJCE, VRBANJCI, PRIJEDOR I BOSANSKA DUBICA I PODIJELIO SAKRAMENT SVETE POTVRDE

Biskup Franjo Komarica boravio je proteklih dana u više župa svoje biskupije, susreo se sa svećenicima i župljanima , slavio svete mise i podijelio sakrament svete potvrde mladim župljanima.

U župi Jajce je bilo 58 krizmanika, u župi Vrbanjci 6, u župi Prijedor 4 i u župi Bosanska Dubica 6 krizmanika.

U svim župama župnici, odnosno župni vikari su se trudili dobro pripremiti krizmanike kao i župnu zajednicu za ovaj važan događaj, u njihovom vjerničkom životu i njihovom župnom zajedništvu. O tome se mogao osvjedočiti i biskup  u razgovoru s krizmanicima prije slavlja svete mise i svete potvrde.

Biskup je u propovijedima pohvalio zauzetost svećenikā i roditeljā oko temeljitog vjerničkog odgoja mladih. Pohvalio je i spremnost mladih da se svjesno i zauzeto brinu za svoju osobnu vjeru i za vjerski život u svojim zajednicama, bez obzira koliko brojne one bile i u kakvom se okruženju nalazile.

Biskup je iskoristio pohode župama da sagleda i cjelokupnu situaciju u kojoj se nalaze spomenute župne zajednice, kao i stanje crkvenih objekata, koji su svi – nakon ratnog razaranja – nanovo morali biti izgrađeni. Pohvalio je župljane i župnike za njihovu revnost  i brigu oko žive Crkve i oko crkvenih objekata koji su potrebni svakoj od župnih zajednica. Sve je obodrio da ustraju i dalje u vjernosti Kristu i njegovom Evanđelju unutar Crkve, kojoj je Krist zagarantirao svoju trajnu pomoć.

TABB
Banja Luka, 30. svibnja 2022.

JAJCE


 
BOSANSKA DUBICA

 
PRIJEDOR

 
VRBANJCI

Povezani članci

Back to top button