Obavijesti

PRVA KORIZMENA NEDJELJA (01.03.2020.-07.03.2020.)

  1. Prva je korizmena nedjelja, a s njom započinje proljetni kvatreni tjedan. Svi su vjernici pozvani na ustrajniju molitvu, na djela pokore i ljubavi. Kvatreni su dani srijeda, petak i subota. – Ovaj je kvatreni tjedan posvećen pokori i obraćenju.

    Večeras u 18 sati u katedrali će svečanu sv. misu slaviti svi biskupi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. – Oni će također i u ponedjeljak, 2. ožujka, ovdje u katedrali zajednički slaviti sv. misu u 8 sati.

  2. Tijekom korizme pobožnost Križnog puta je u katedrali srijedom i subotom pola sata prije večernje mise, a u župnoj crkvi utorkom i petkom u 17.30 sati a zatim sveta misa.
  3. U petak i subotu su prvi petak i prva subota u mjesecu ožujku.
  4. U subotu i nedjelju 7. i 8. ožujka 2020. bit će Korizmena duhovna obnova za mlade iz banjolučkog kraja. Voditelj duhovne obnove je naš biskup Franjo i mladi iz župe Botinec (Zagreb), koji su okupljeni u grupi „Nanovo rođeni“. Početak je u subotu u 11:00 sati u župi sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu, gdje će mladi imati priliku čuti iskustva mladih iz Botinca, zatim priliku za sv. Ispovijed, slavit će sv. Misu i imati Klanjanje. Drugi dan – nedjelja – bit će u katedrali: sv. Misa u 9:00 sati i nastaviti se s prigodnim programom. Nakon toga planirana je posjeta samostana u Trapistima. Dobro došli!
  5. Iduća je nedjelja druga korizmena nedjelja.

Povezani članci

Back to top button