Vijesti 2020. godina

BOŽIĆNA ČESTITKA FRANJEVACA S PETRIĆEVCA

Čestit Božić i sveto porođenje Isusovo!

Draga braćo i sestre,

rođenjem Isusa Krista ispunjena su sva iščekivanja mnogih naraštaja izraelskoga naroda. Tim događajem započelo je novo vrijeme cijeloga čovječanstva. Tada nas je pohodilo Mlado Sunce s visina (usp. Lk 1,78) darujući nam nesebično svoju svjetlost, toplinu, mir i radost. Njegova svjetlost doprla je do svakog stvorenja na svakom mjestu na Zemlji: „Narod koji je u tmini hodio svjetlost vidje veliku; onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu.” (Iz 9,1)

U ovim danima pandemije koronavirusa kada nam se nerijetko učini da je sve postalo tamno i da čovjek gubi nadu, neka nam svjetlo maloga Isusa bude ohrabrenje na putu prema budućnosti. Svojim dolaskom među nas obećao nam je da nas neće ostaviti same, te nas pozvao da se ne bojimo svijeta i nedaća: „Hrabri budite, ja sam pobijedio svijet.”

Dopustimo, stoga da nama, koji smo u beznađu, ostavljenosti, izgubljenosti, zbunjenosti Dijete u svojoj jednostavnosti i skromnosti betlehemske štalice donese svoj mir, da naš pogled usmjeri prema sebi, da nam daje nadu i kad teška vremena zaklanjaju naš pogled, da na kraju ove neobične godine i neobičnih vremena uđe u naša srca i naše domove unoseći djetinju radost jer: „Ti si radost umnožio, uvećao veselje” (Iz 9,2).

Ovim mislima i poticajnim riječima vama i vašim bližnjima čestit Božić i sveto porođenje Isusovo, a nova nadolazeća 2021. godina neka bude ispunjena radošću, mirom, srećom i svakim drugim blagoslovom!

Vaši franjevci s Petrićevca

Povezani članci

Back to top button