Vijesti 2023. godina

U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU SV. PETRA I PAVLA NA GORICI U LIVNU ODRŽANA MJESEČNA REKOLEKCIJA ZA BRAĆU FRANJEVCE

U Franjevačkom samostanu sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu, 3. svibnja 2023. godine održana je mjesečna rekolekcija za braću franjevce. Za ovaj događaj okupila su se braća iz samostana i sa župa koje pripadaju ovom samostanskom području. Predvoditelj ovomjesečne rekolekcije bio je prof. dr. fra Šimo Ivelj, profesor kanonskog prava na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Njega i okupljenu subraću na početku radnog dijela ovog susreta pozdravio je i dobrodošlicu im zaželio gorički gvardijan fra Marko Ešegović, izvijestila je Franjevačka informativna agencija.

Nakon izmoljenog Trećeg časa molitve časoslova, fra Šimo je održao predavanja naslovljeno s „Kao braća živjeti“. U svome izlaganju naglasak je stavio na franjevačko shvaćanje života u bratstvo, kakav je i kakav bi trebao biti, te ulogu franjevca svećenika u izgrađivanju bratstva u zajednici.

Na svetoj misi, na koju su se braća okupila nakon predavanja i kratke okrjepe, fra Šimo je govorio na temu današnjeg blagdana – sv. Filipa i Jakova, apostola. Pozvao je subraću da poput najbližih Isusovih suradnika svjedoče ustrajno i istinito radosnu vijest Evanđelja.

Braća livanjskog distrikta završili su ovu jednodnevnu duhovnu obnovu zajedničkim objedom i bratskim druženjem.

FIA

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button