img_2015_521_4

PROSLAVA SVETKOVINE BOŽIĆA U BANJOLUČKOJ BISKUPIJI

Blagdan Božića je u svim banjolučkim župama obilježen Svetim misama Polnoćkama kao i dnevnim Misama na kojima su se okupili brojni vjernici od onoga broja katolika koji je ostao živjeti na svojim starim ognjištima. Njima su se pridružili i njihovi susjedi, pravoslavni kršćani kao i muslimanski vjernici.

Koncelebriranu Misu Polnoćku u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure predvodio je pomoćni biskup Marko Semren. Svečanu pontifikalnu koncelebriranu Misu na svetkovinu Božića, 25. prosinca predvodio je biskup banjolučki mons. Franjo Komarica u zajedništvu s biskupom Semrenom i u koncelebraciji s četiri svećenika i novozaređenim đakonom Borisom Jorgićem.

U prigodnim porukama oba biskupa govorili su o potrebi ispravnoga načina slavljenja Božića. Istaknuli su da taj način treba doći do izražaja osobito u zalaganju za konkretnog čovjeka, za njegovo dostojanstvo i njegova osnovna ljudska prava, a koja su, kako su naglasili, u Banjoj Luci i banjolučkom kraju već decenijima „bespravno oduzeto“ odnosno „brutalno pogaženo“.

Poslije Misa biskupi su se zadržali u razgovoru sa okupljenim vjernicima koji su im čestitali Božić i zahvalili za njihovu brigu za njih i njihove sugrađane. (tabb)