Vijesti 2021. godina

PROSLAVLJEN SVETI MIHOVIL ZAŠTITNIK ČELINOVCA – ŽUPA SVETI JOSIP NOVA TOPOLA

Filijala sv. Mihovila Arkanđela u mjestu Čelinovac 29.rujna 2021. godine proslavila je svoga zaštitnika. Euharistijsko slavlje predvodio je vlč Angelo Bartulica, župnik u župi sv. Josip Nova Topola, čija je filijala Čelinovac.

Nakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga Evanđelja, vlč Bartulica je u prigodnoj propovijedi posebno istakao ulogu arkanđela u našim životima. Istakao je da se trebamo sjetiti da sveti Mihovil nije jedini Arkanđel kojeg je Bog dao na pomoć za spasenje čovječanstva. Sveti Mihovil je u društvu sa Gabrijelem i Rafaelem. Sva trojica imaju važnu ulogu i po tome nose svoja imena. Gabrijel – snaga Božja. On je navjestitelj koliko je snažan Bog. Navijestio je da će Bog spasiti svijet preko jedne sitne djevice. Trebamo se toga sjetiti jer neki nas smatraju kao sitan narod. Moramo znati da Bog uvijek čini čudesa preko sitne osobe da pokaže svoju snagu. Rafael – Bog liječi. Istakao je da nas ima mnogo koji patimo od raznih bolesti, a da li se zapitamo i sjetimo zazivati pomoć od Nebeske vojske u našim patnjama. Mihael –  tko je kao Bog. Možda najmoćniji od sviju jer pobjeđuje Sotonu. On nas podsjeća da nismo bogovi iako smo pozvani biti savršeni kao Bog. Na kraju svete Mise Vlč Bartulica je zazvao Božji blagoslov i zaštitu arkanđela za sve prisutne vjernike i njihove obitelji.

Sveta misa je preko društvene mreže Facebook i profila Ćelinovac Čelinovac prenošena uživo kako bi je brojna dijaspora koja je iz Čelinovca a nije mogla biti u svome kraju , mogla pratiti.

Nakon svete mise prisutni vjernici su se okupili u dvorani sv. Ivana Pavla II na okrijepi koju je i ove godine pripremilo Udruženje Poljaka i prijatelja MAK – Gradiška.

Link za pregled snimka svete mise: Proslavljen Sveti Mihovil zaštitnik Čelinovca

Povezani članci

Back to top button