Vijesti 2021. godina

GRADONAČELNIK BANJA LUKE POHODIO SJEDIŠTE BISKUPIJE

U petak, 24.12.2021. godine, banjolučki gradonačelnik Draško Stanivuković, s nekoliko svojih suradnika, pohodio je biskupa banjolučkog  Franju Komaricu i njegove suradnike, u Ordinarijatu, da im čestita Božić.

Uz biskupa Franju bili su i pom. biskup mons. Marko Semren, mons. Mile Aničić direktor Caritasa i mons. Ivica Božinović, ravnatelj KŠC Ivan Merz.

Biskup je zahvalio gradonačelniku na dolasku, čestitajući mu prvo godišnjicu obnašanja ove važne i odgovorne službe. Podsjetio je kako se predstavnici Katoličke Crkve u tom gradu dosljedno trude u ostvarivanju Evanđelja  u praksi i u provođenju socijalnog nauka Crkve, osobito kroz djelovanje caritasa i odgojno-obrazovnih ustanova.

Gradonačelnik je zahvalio biskupu i njegovim suradnicima, naglasivši da osobno visoko cijeni djelovanje Katoličke crkve u korist općeg dobra. Nadodao je kako će Grad novčano poduprijeti rad Opće Gimnazije KŠC Ivan Merz i biskupijskog caritasa.

Bilo je riječi i o Europskom centru  za mir i suradnju Marija Zvijezda te planovima za nadolazeću godinu. Gradonačelnik Stanivuković je pokazao zanimanje da se više i konkretnije upozna o aktualnim problemima i poteškoćama, izrazivši spremnost da pomogne u okviru svojih mogućnosti.

TABB
Banja Luka, 25. prosinca 2021.

Povezani članci

Back to top button