Vijesti 2021. godina

PROSLAVA 60. OBLJETNICE REDOVNIČKOG ŽIVOTA U SAMOSTANU KRISTA KRALJA U LIVNU

Na dvadeset i prvu nedjelju kroz godinu, 22. kolovoza 2021., u samostanu Krista Kralja u Livnu (na Gorici), proslavljena je 60. obljetnica redovničkih zavjeta s. Augustine Suša i s. Vide Marijan, članica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije. Svečanu misu zahvalnicu predvodio je pomoćni banjalučki biskup fra Marko Semren u prisutnosti rodbine slavljenica i sestara franjevki. Na početku euharistijskog slavlja biskup je istaknuo kako je „ovaj dan ispunjen čestitkama i osjećajima zahvalnosti našim slavljenicima“ te ih je pozvao sjećati se svega puta kojim ih je Gospodin vodio te reći hvala Kristu za sve što je prošlo prepuštajući to Božjem milosrđu i da za sve što će ubuduće biti.

U propovijedi, pitajući se: „Što kazati za 60. obljetnicu redovništva?“, fra Marko je rekao kako se „bogatstvo života ne može potpuno izreći i opisati jer imamo izravan pristup samo vidljivoj strani ljudskog života, a područje nevidljivog je veće i šire. Zato nam ljudska osoba uvijek ostaje velika tajna. Analizirajući život naših jubilantkinja uviđamo da Bog žarko i zauzeto prati djelo svojih ruku, u svakoj životnoj dobi. … Lijepo je biti časna sestra. Poziv da netko bude redovnica ustvari je poziv da bude Kristova službenica poput Blažene Djevice Marije u službi čovjeka, postajući tako sredstvo kako bi čovjek – bližnji otkrio Boga, kako bi se Bogu obratio te u Bogu pronašao konačnu sreću.“ Ali budući da je ovaj poziv zahtjevan i bez Krista neostvariv, biskup je pozvao sve prisutne moliti Krista za ustrajnost slavljenica.

Nakon mise uslijedilo je zajedničko radosno druženje u sestarskoj blagavaonici. Riječi dobrodošlice svima okupljenima uputila je s. Suzana Milardović, predstojnica samostana, a zatim se uime Provincijalne Uprave obratila jubilantkinjama s. Blaženka Franjičević, provincijska savjetnica, izrazivši im čestitke i zahvalnost na svemu što su tijekom prethodnih šezdeset godina činile u skrovitosti i poniznosti.

Zahvale dobrome Bogu, svima nazočnima kao i zajednici sestara u Livnu izrekla je u ime jubilantkinja s. Augustina, a pročitana je i čestitka s. Klare Šimunović, vrhovne predstojnice.

KTA
Livno, 24. kolovoza 2021.

Povezani članci

Back to top button